Over Maartje

maartje-marsAls Ruimtelijk Vormgever maak ik binnen elk project een eigen wereld. Deze theatrale werelden zijn beeldend en verhalend. Dit komt voort uit mijn eigen mijn jeugd, waarin ik mij graag in een fantasiewereld waande. Al spelend ontstond het. De natuur is voor mij beleving en verwondering. Het geeft mij vrijheid en inspireert terwijl ik erin ronddwaal.

Ik vind het belangrijk een sfeer te scheppen waarin tijd geen rol speelt. Een plek waarin je kan wegdromen en je stilstaat in het moment. Waarin je als toeschouwer kan verwonderen en klein geluk je onverwacht overkomt.

 

Mijn werkveld is zeer ruim: van theater installaties in openbare ruimtes, weiland of museumtuin tot de aankleding in een fabriekshal. Van beeldende lessen op locatie of kunst in de klas tot vormgever voor een festival in een park. De plek is altijd het startpunt en inspiratie van mijn werk. Ik begin daar waar ik sta, en waar het moet komen. Ik begin groot om bij het het kleine uit te komen. Met mijn werk hoop ik dat de toeschouwer een moment bij zichzelf kan zijn.

 

Momenteel ben ik verbonden aan jeugd- en muziektheatergroep Het Filiaal in Utrecht, waar ik kunsteducatieve projecten ontwikkel en uitvoer. Verder werk ik binnen mijn eigen bedrijf als ruimtelijk (theater) vormgever aan kunstprojecten.

De kunsteducatiefabriek is de plek waar al mijn kunsteducatieve projecten met kinderen en jeugd samen komen. De fabriek is een netwerk waar meerdere collega kunstenaars in samenwerken.

 

Een selectie van mijn opdrachtgevers:

*Het Filiaal, jeugd- en muziektheatergroep in Utrecht

*Het Cibap, MBO vakschool voor verbeelding in Zwolle

*Cultuur 19, Kunst en Cultuur, Leidsche Rijn Festival in Utrecht

*Utrecht Centrum voor de Kunsten (UCK)

*De Werkplaats, VO kindergemeenschap Kees Boeke in Bilthoven

*Centraal Museum in Utrecht

*De PeerGroup/PeerJong, Locatietheater in Veenhuizen

*Over het IJ festival in Amsterdam

*Festival aan de Werf in Utrecht

 

Opleidingen:

* Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) Theatervormgeving

* HKU Eerstegraads docent Beeldende Kunst en Vormgeving

* BIK-opleiding post-HBO, Beroepskunstenaar in de klas

* Cibap, vakschool voor verbeelding, Toegepaste Ruimtelijke Vormgever

Curriculum Vitae op aanvraag